perjantai 7. maaliskuuta 2014

Pennut 5 viikkoisia

Pennut ovat jo viisi viikkoisia, energisiä ja hyvin voivia. Leikkiminen on jo touhukasta, hyppiminen ja haukkuminen voimistuvat päivä päivältä. Pojilla varsinkin on jo melkoiset painitouhut, joissa äristään ja muristaan kovaa. Hassua! Meillä ei paljoa televisioita tai leffoja tarvitse tällä hetkellä katsoa, riittää kun seuraa pentujen touhuja  :D


Meillä oli hiihtolomalaisia kylässä muutaman päivän ajan. Pennut saivat mitä mainiointa sosiaalistamista tämän pikkuväen käsien kautta. Ihana kummipoika Joona ja hänen siskonsa Noora ihastuivat näihin meidän pikku pehmoihin ja rapsutteluja, haleja ja suukkoja pennut saivatkin roppakaupalla.








Nooran kanssa pesimme Nellin. Nelli on hyvin kiltti, eipä hän juurikaan ääntä päästänyt  koko toimenpiteen aikana. Föönatessakin vain mutristi kauniisti suutaan :)

 

Wilma pitää hyvää huolta pennuistaan, tosin ei enää niin ahkerasti kuin aikaisemmin, mutta äidin vaisto on edelleen tallella. Hän leikittää jo touhukaasti pienoisiaan.



Sitten viisi viikkoisten nassukuvat ja muutama seisontakuvakin... kehitystä tämän jälkimmäisen taholta on  huomattavissa, toisin kaipaahan se vielä hieman hiomista ;) Kaikki kuvat ovat pesun ja puunauksen jälkeen otettuja. Nassut ja tassut on nyt trimmattu kahteen kertaan.

Nelli



Pojat








Juu-u, tosi hankalaa on erottaa kumpi pojista on kumpi... ovat nimittäin todellakin samannäköisiä kun heidän nassut on trimmattu! Ainoastaan kokoero heillä on huomattava, Nalle porskuttaa isompana ja vilkkaampana :) Kaikki pennut syövät jo terhakkaasti äidin maidon lisäksi raakaa lihaa, lihakasvisseosta, pentumoussea, keltuaista, kermaviiliä ja mökkikermaa. Ja aina kun ihmismaman silmä välttää, pennut ovat mamadogin lautasella...
Viisi viikkoiset pennut painavat seuraavasti:

Nalle 760 grammaa (synt. 127g)
Nemo 670 grammaa  (synt. 111g)
Nelli 520  grammaa (synt. 106g)

Pennut saivat keskiviikkona toisen kerran matolääkkeen. Se ei enää maistunutkaan ihan yhtä hyvälle kuin kaksi viikkoa aikaisemmin...YÖKS!!!


Linnut laulavat, joutsenet ovat palanneet lähijärville. Loputkin lumet sulavat huimaa vauhtia ja viikonlopulle on luvattu kunnon myrskyä.

Muumimamman sanoin kevättalven myrskystä; "se tietää sitä, että kevät ei ole kaukana" :D

Rentouttavaa viikonvaihdetta kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia :). Hiihtolomalaisilla ikävä paijattavia. Haleja ja pusuja
    pikkuisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pusut ja halit välitetty :)
      Nyt se meno kuules vasta onkin hassua, palleroiset juoksee lujaa! Päivä päivältä tapahtuu niin iso kehitys että tuntuu hurjalta....
      Terkut pikkuväelle :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!